Η καλαθοσφαρική Α.Ε.Λ αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στο άθλημα της καλαθόσφαιρας. Έχει προσφέρει τα μέγιστα, τόσο στο τμήμα των ανδρών όσο και στο τμήμα των γυναικών. Κατέκτησε δεκάδες τίτλους και πρόσφερε άνευ προηγουμένου ευρωπαϊκές χαρές. Με παρουσία από της ιδρύσεως της Κ.Ο.Κ, δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως η Βασίλισσα της κυπριακής Καλαθόσφαιρας.

Η Α.Ε.Λ υπάρχει στα καλαθοσφαιρικά δρώμενα από το 1967. Προήλθαν από τις τάξεις της και διέπρεψαν στον χώρο υπέροχοι αθλητές και άνθρωποι. Άνθρωποι που αποτέλεσαν πρότυπα και ενέπνευσαν τη νεολαία, όπως ο «δάσκαλος» Μιχαλάκης Νικολαΐδης, ο Θυρώτος, ο Κουνούνης, ο Κατσαμπής, ο Παλάλας και ο Εύζωνας

Το επιστέγασμα και κορυφαία στιγμή της ομάδας μας ήταν η κατάκτηση του Regional Challenge Cup (SouthConference). Η μοναδική κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου από κυπριακή ομάδα σε οποιοδήποτε άθλημα. Ο Αελίστας δικαιολογημένα νιώθει ευλογημένος και περήφανος, που ο στρατηγός Dragan Raca και η αρμάδα του υπέταξαν ομάδες με ιστορία στην Ευρωπαϊκή Καλαθόσφαιρα, ώστε να καθίσουν σε ευρωπαϊκό θρόνο. Η ακτύπητη τότε Α.Ε.Λ, με ομάδα ποίημα, είχε σημειώσει το αλάνθαστο σερί 10 νικών σε ισάριθμους αγώνες. Έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους και εδραίωσε την Α.Ε.Λ ως της αδιαφιλονίκητη Βασίλισσα.

Design & Developed by
Digital Experts